De ce e important sa stam acasă de Paște?

Este important ca anul acesta sa stam acasa de Paste pentru ca daca nu vom proceda asa riscam sa ne trezim din nou cu o explozie a cazurilor de coronavirus si mai mult decat atat, riscam sa se prelungeasca starea de urgenta din tara noastra. In acest an va trebui asadar ca sa nu relaxam masurile de protectie, dar si pe cele de distantare sociala, astfel incat sa ne protejam atat pe noi, cat si pe cei apropiati noua. Chiar si o simpla vizita de Paste poate afecta in special rudele noastre mai in varsta, lucru care poate insemna chiar sfarsitul pentru ele.

De aceste sarbatori va trebui sa stam acasa si sa nu mergem in nici un caz in vizita la apropiati. Indiferent ce se va intampla in zilele acestea de Paste, rezultatele vom incepe sa le vedem in 14 zile si nu ne dorim ca dupa aceste doua saptamani sa avem din nou probleme datorate faptului ca numarul cazurilor de coronavirus cresc din nou accelerat. Daca se respecta acest regim de distantare sociala in aceasta perioada de Paste, chiar daca este mai greu, e posibil ca in urmatoarele doua sau trei saptamani aceste masuri sa se mai usureze, dar totul va depinde de noi si anume cum ne vom comporta in aceasta perioada.

Citește și:  Posibil focar de coronavirus la Maramureș

In ceea ce priveste predictiile cu privire la varful epidemiei, acestea sunt diverse. Unele predictii spun ca epidemia a atins varful acum, in timp ce altele sustin ca pe 25 aprilie vor ajunge la un varf al epidemiei. De asemena, se mai spune si ca aceasta epidemie va avea varful in luna mai. Ideea principala este ca trebuie sa asteptam si sa vedem cum evolueaza epidemia, pentru a ne face o idee cu privire la varful acesteia. Pentru a inclina balanta in favoarea noastra si anume sa scapam cat mai curand de aceasta perioada, dar in acelasi timp si numarul cazurilor sa scada semnificativ, este foarte important sa respectam recomandarile autoritatilor si sa evitam, in special in aceasta perioada de Paste, orice drum sau orice fel de vizita la rude sau la apropiati. Doar procedand in acest fel vom putea sa evitam ca situatia sa se agraveze.

Mai exista posibilitatea, ca in aceasta perioada numarul cazurilor sa scada, iar la toamna sa ajunga sa creasca din nou. Trebuie luata in calcul si aceasta varianta si sa fim pregatiti pentru situatia in care se va intampla acest lucru. Cel mai important este ca in aceasta perioada a sarbatorilor de Paste sa stam acasa si sa continuam sa luam toate masurile de protectie, astfel incat sa fim in siguranta. Nu trebuie sa ne relaxam acum, ci trebuie sa avem in vedere faptul ca toate aceste masuri sunt pentru a ne ajuta pe noi si a evita situatia nefavorabila in care cazurile ar putea creste semnificativ. Stand acasa reusim sa ne protejam atat pe noi, cat si pe apropiatii nostri, aceasta modalitate de a ne feri de virus fiind singura noastra arma care ne da si certitudinea ca nu ne vom imbolnavi.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.