Coduri sisteme de alarmare IGSU. Ce facem când urlă sirena?

Astăzi în timp ce lucram prin atelier am auzit sirenă aia ce îți baga spaimă în oase. Am stat pe loc și am realizat ca habar n-am cum îmi dau seama ce anunță și mai concret, ce am de făcut când sună sirena?

Avem 4 mari tipuri de alarme despre care aflam pe site-ul igsu:

ALARMĂ LA DEZASTRE – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde între ele.

PREALARMĂ AERIANĂ – 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde între ele.

ALARMĂ AERIANĂ – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde între ele.

ÎNCETAREA ALARMEI – Un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Citește și:  Cum plantam ghivecii de la Lidl?

Acum ca am aflat codul sirenelor de alarmare, ce facem cand le auzim? Faptul ca azi scriu acest articol inseamna ca acea alarma a fost de testare sau falsa, insa cum voi proceda cand va fi pe bune?

La sectiunea materiale de prevenire, siteul igsu nu arata mare lucru iar afise si pliante puse in locuri strategice si bine vazute, nici atat. Am gasit un pdf pe google, nu stiu exact cine e sursa lui dar il atasez aici pentru cei doritori de informatii de prevenire in caz de alarmare.

1 thought on “Coduri sisteme de alarmare IGSU. Ce facem când urlă sirena?”

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.