Dormitorul – camera parintilor

Acasa inseamna locul unde ne simtim bine sau asa ar trebui! Este coltul de lume unde fiecare se retrage dupa munca, dupa o zi grea sau dupa o zi minunata, unde este creat un spatiu dupa propriul plac si dupa nevoi. Daca unul dintre membrii familiei nu isi gaseste locul si nu are un spatiu personal in locuinta, atunci aceasta problema trebuie neaparat rezolvata.

Poate fi dormitorul unui cuplu un spatiu de regasire si relaxare pentru fiecare dintre parteneri?

Odihna nu este intotdeauna suficienta pentru o revigorare totala, chiar daca somnul odihneste corpul, mintea si sufletul au nevoie de liniste si de activitati placute pentru a avea energie pentru o zi noua sau pentru alta saptamana de lucru. Uneori, avem nevoie sa fim singuri, dupa stres sau greutati, iar daca partenerul nu este in toane bune sau daca viata de cuplu nu este roz, atunci cu siguranta retragerea in dormitor nu poate fi o solutie pentru relaxare si regasire interioara.

Multe femei si chiar barbati se relaxeaza gatind, iar bucataria este – in general – spatiul din casa unde femeia ar putea avea un loc al ei. Sau baia, in momentele in care isi permite o ora de relaxare in cada, cu rasfat si timp acordat pentru ingrijirea personala.

Barbatii, in schimb, de obicei isi fac un mic atelier in garaj sau isi gasesc de lucru in curte daca locuinta nu permite amenajarea unui birou intr-o incapere separata de restul membrilor familiei. De altfel, un astfel de birou, in care sa fie amenajata si o biblioteca ar putea fi un loc de studiu pentru oricare dintre membrii familiei.

Locul in care partenerii au timp unul pentru altul

Vedem in filme cum fiecare dintre parteneri sta in patul de dormitor citind sau chiar lucrand pe laptop. Astfel de scene sunt folosite in filme de comedie sau de drama, in filmele de dragoste alta este actiunea in dormitor, iar cartile sau revistele stau pe noptiere.

Seara, partenerii cuplului se regasesc in acelasi loc, al lor si, pe langa iubire si tandreturi, isi povestesc ziua si problemele. Pot gasi solutii la probleme, insa nu este locul care ar trebui sa fie incarcat cu certuri, poate ar trebui sa stabileasca dinainte ca disputele se duc in alta incapere, iar dormitorul sa ramana locul placut, in care sa se simta bine.

Totusi, partenerii care traiesc de zeci de ani impreuna nu mai impartasesc, de cele mai multe ori, pasiune si ajung sa citeasca atunci cand stau unul langa altul in dormitor. Sau se uita impreuna la televizor. Este foarte bine si asa, mai ales daca dragostea lor s-a transformat cu timpul in prietenie si in sentimente de grija unul pentru altul. Importanta este regasirea linistii si a stabilitatii, pentru ca viata sa isi desfasoare cursul normal, iar in afara casei sa existe energia necesara rezolvarii problemelor.

Multe cupluri aleg sa doarma in camere diferite, decizie foarte buna mai ales daca unul dintre parteneri sforaie, iar celalalt nu se poate odihni. Iar dormitorul va ramane doar camera unde se vor intalni din cand in cand, cu placere si pasiune.

Citește și:  Cum ne spălăm corect pe mâini?

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.