Mi-am luat imprimanta 3D

Mi-am cumpărat o imprimanta 3D, cea mai ieftină de pe piața Ctc i3 pro b, prusa i3 clone made in China, poate chiar pe vapor.

Am luat-o gata asamblata de la cineva din apropiere și la preț mai mic ca cel de pe ebay. Prima problema și cea mai grava a fost ca alimentarea cu energie ⚡ electrica a fost la vedere și fără o protecție sau o mica cutie care să protejeze utilizatorul. Ca producător trebuie să te gândești ca vinzi produsul unui individ care poate nu știe ce înseamnă curent și l-ai omorât.

Protecție sursa imprimanta 3d
Protecție sursa imprimanta 3d

Vibratii, sunete ciudate, layere deplasate partial si alte mici probleme sunt la ordinea zilei dar daca ai rabdare si curaj, pe thingiverse.com ai o multime de modele si imbunatatiri gata de printat.

 

În rest printeaza bine dar din prima trebuie să îți printezi îmbunătățiri pentru imprimanta ta 3d, altfel nu ai șanse de a printa ceva de calitate.  Fiind la început printez doar PLA și ca sursă pentru filament de calitate folosesc reprapmania.ro

Citește și:  Telefonul merge mai greu după actualizare

Când am cumpărat imprimanta 3d am primit filamentul bonus și fiind prima tangenta cu printarea și filamente, nu mi-am dat seama de diferențe, după ce am primit o rolă de filament proaspăt,  s-a văzut diferența în calitatea produsului printat. Filamentul care sta neambalat devine casant și se rupe când ți-e lumea mai draga.

Fan duct
Fan duct  

 

Nu recomand imprimanta 3d CTC PRUSA I3 PRO B nici dușmanilor mei, mai bine un anycubic, anet a8 sau de ce nu prusa originală . 

2 thoughts on “Mi-am luat imprimanta 3D”

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.