Usile armonice si culisante – diferente, asemanari, beneficii

Indiferent ca acum iti construiesti propria locuinta sau ai deja o casa sau un apartament si vrei sa renovezi, ai acum ocazia sa folosesti altfel de usi decat cele obisnuite, altfel decat cele batante, pentru a avea deschideri mai mari si mai elegante. Pentru locuinte usile armonice si glisante sunt solutii excelente daca ai nevoie de mai mult spatiu si de o deschidere eleganta catre dormitor, balcon, sufragerie si asa mai departe.

Sa vedem putin care e diferenta intre usile armonice si cele glisante, pentru a intelege mai bine ce beneficii ne aduc ele. Usa armonica este formata din mai multe segmente dreptunghiulare unite intre ele astfel incat dau impresia ca formeaza un acordeon. Chiar acest aspect le face sa fie denumite usi armonice. Exista o diferenta in modul in care gliseaza ele pe directia de culisare, mai precis perpendicular pe directia de culisare, fata de usile glisante, care gliseaza pe directia de mers.

Ambele tipuri de usi te ajuta sa economisesti spatiu in locuinta, dar, spre deosebire de usile armonice, care se pliaza din ce in ce mai mult in timpul glisarii, pana ajung sa se plieze de tot la perete, la usile glisante e diferit, fiind necesar un spatiu in care usa sa stea cand e deschisa. Usile armonice permit si o deschidere mai mare.

Citește și:  Izolarea adecvata a materialelor

Se folosesc usi armonice de foarte mult timp, nu doar pentru locuinte ci si in spatii industriale, iar actionarea lor poate sa fie atat manuala, cat si automata. Usile armonice si glisante iti ofera intr-o clipa acea priveliste de care ai nevoie in unele momente de relaxare. Deschizi usa plianta si ai o deschidere mare spre exterior, daca ti-ai montat o astfel de usa la balcon sau pe terasa.

Deci, in concluzie, in lipsa spatiului necesar unei usi clasice, dar si pentru a avea o deschidere mai eleganta si mai mare, iti poti instala usi glisante, sau mai bine, usi armonice in locuinta. Usile armonice iti ofera deschideri mai mari, acesta fiind principalul lor avantaj. Cele glisante, au avantajul spatiului restrans pentru deschidere. Gasesti sisteme pliante de inalta calitate si aspect elegant la MTP Lines.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.