Este un sistem de prindere cu tracker solar solutia potrivita pentru tine?

Exista multe modalitati de a instala sisteme fotovoltaice, dintre care instalarea pe acoperisul locuintei este una dintre cele mai bune solutii, dar daca totusi nu ai alta solutie decat sa instalezi panourile la nivelul solului este chiar recomandat sa folosesti un sistem de prindere de tip tracker solar. Ai sa vezi in continuare si care sunt motivele sa faci acest lucru.

De ce sa folosesti un tracker solar?

Un tracker solar poate sa maximizeze productia de electricitate a panourilor tale solare, prin faptul ca pot sa tina panourile in mod constant indreptate catre soare. Asta se poate realiza pe axa x sau pe doua axe x si y, astfel incat panourile sa poata urmari traiectoria soarelui pe cer de la rasarit pana la apus.

Ideea este sa fie tot timpul optimizat unghiul la care sunt inclinate panourile. Exista si un parametru numit unghi de incidenta, care este de fapt unghiul la care panourile intalnesc suprafata solului, care determina cat de eficiente sunt panourile.

Cel mai mare beneficiu oferit de trackere solare este faptul ca iti maresc productivitatea panourilor solare. Performanta lor poate creste cu pana la peste 30 la suta cu tracker solar pe o singura axa si pana la 40 la suta cu doua axe.

 

Citește și:  Confortul de a conduce o mașină cu DSG

Exista si dezavantaje?

Desi exista, dezavantajele nu sunt atat de mari. De exemplu, un sistem cu tracker solar poate avea costuri mai mari de instalare si e putin mai scump de intretinut. Asta in comparatie cu sistemele de prindere fixe.

Deci, este sau nu pentru tine un sistem fotovoltaic cu trackere solare? Daca ai posibilitatea sa iti instalezi panourile pe acoperis, cel mai bine ar fi sa faci asta. Iar daca ai acoperisul orientat spre sud, el deja poate sa colecteze un maxim de energie solara.

Iar, daca nu, atunci trebuie sa ai panouri cu sistem de prindere dinamic, adica sa folosesti trackere solare. Acestea sunt folosite deja de mult timp cu succes, atat pentru locuinte, cat si in aplicatii comerciale si industriale.

Comanda si tu un sistem fotovoltaic cu tracker solar si beneficiaza acum de energia regenerabila. Daca vrei energie maine, apeleaza la E-acumulatori! Cumpara de la noi panouri solare si sisteme de prindere si iti facem noi instalarea!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.