Vine criza sau nu vine?

Aseara am ajuns acasa mai devreme de la birou si am incercat sa ma relaxez. Cum nu prea mai aveam nimic special de facut pentru marti seara mi-am dat seama ca pot sa privesc la televizor cateva minute in sir. Cum nici un program nu mi-a placut am lasat pe un post unde se dezbatea intr-o emisiune subiectul o noua criza economica.

Avand in vedere ca acest lucru este cat se poate de firesc si de normal ce-si urmeaza cursul odata la cativa ani nu ar trebui sa ne sperie. Sau cel putin ar trebui sa ne pregatim din timp pentru asta. Insa daca citesc toate legile noi si toate aberatiile pe care le spun unii politicieni imi dau seama ca noi, ca si natie, suntem de foarte mult timp in criza.

In criza de bunul simt, in criza de respect si in criza zilei de maine avand in vedere toate schimbarile financiare din ultimile zile. Nu mi-as fi imaginat vreodata ca in statul in care m-am nascut nu voi avea siguranta zilei de maine. E ca si cum promiti unui copil marea cu sarea si apoi te faci ca ploua, cam asa sunt si politicienii nostri.

Citește și:  Mai mulți bani pentru a cumpăra presa

Ba mai mult ii mai iei si din bruma aia de visuri pe care o are si o spulberi. In cele din urma mi-am amintit aseara ca despre criza s-a tot vorbit si populatia a fost avertizata cu privire la acest aspect. Numai ca in prezent sunt si cateva dovezi care sa ne aduca cu picioarele pe pamant, iar una dintre aceste dovezi se refera la faptul ca  dobanzile de la imprumuturi si creditele bancare au inceput sa creasca, iar asta nu e totul.

Preturile pentru alimente si servicii au crescut si ele si restul lucrurilor nu sunt deloc intr-un ton pozitiv. Poate cine stie sunt doar cateva momente mai aspre si nu trebuie sa ne pripim, dar daca nu se va schimba nimic si lucrurile continua in acelasi stil nu cred ca vom avea vreo sansa sa ne revenim din aceasta criza.

Nu vreau sa fiu eu cea care prevesteste raul, dar daca veti avea rabdarea si timpul necesar sa analizati situatia, din perspectiva fiecaruia in parte veti observa ca lucrurile nu sunt nici pe departe bune. Poate ca vom mai avea vreo speranta ca cineva va indrepta toate aceste nereguli, insa momentan guvernantii nostri par blocati in ale lor si nu fac nimic concret pentru cetatenii acestei tari.

Citește și:  Incalzitor apa pentru masina

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.