Facebook si confidentialitatea utilizatorilor

Când Facebook începuse să devină popular în România, am făcut și eu cont,  ca deh, curiozitatea ne împinge în locuri unde n-ar trebui sa fim… După un timp am renunțat și am stat fără,  din motive de privacy și faptul că ce navigam pe net, găseam ulterior în sugestii și reclame. Era clar ca eram urmărit,  nu neapărat de un om ci sistemul urmarea tot ce faci și multe alte date ușor monetizabile .

În prezent am revenit pe Facebook din cauza business-ului care doresc să îl desfășor și care îmi cere și prezență social media. În continuare sunt sceptic și as renunța la tot ce ține de social media în orice moment,  ca să îmi știu datele în siguranță.

Scriu aceste rânduri în urma scandalurilor în care e implicat Facebook și Cambridge Analytica,  o companie de consultanță care a folosit datele utilizatorilor pentru manipulare și alte chestii rele. Ma gândeam lucrând în atelier despre lucrul acesta și cum îl credem pe domnul Mark Zuckerberg ca ne ține datele în siguranță,  el, tocmai cel care a furat ideea platformei Facebook la începuturile rețelei, prin 2003/2004.

Citește și:  Este un sistem de prindere cu tracker solar solutia potrivita pentru tine?

În foamea după bani nu cred ca a devenit cel mai cinstit om și nu da acces oricui plătește suma corecta, la toate datele din spatele monitorului sa zicem așa.

Ce am enunț e doar o teorie, o idee de-a mea, nu neapărat e așa,  dar think about it …

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.