Ce parere aveti despre „Scoala Altfel”?

Oare ce parere aveti despre „Scoala Altfel”? Curios sau nu de curand am descoperit parinti carora nu le convine acest tip de activitate  si se rezuma la a spune – „pe vremea noastra nu era asa ceva”. Poate ca atunci in trecut nu erau astfel de activitati, si cu siguranta nu erau, dar lumea se schimba la fel cum se schimba tot ce se intampla in jurul nostru.

Astfel ca nu putem considera aceste activitati desfasurate in saptamana „Scoala Altfel” nechipzuite. Si probabil daca am avea o mai larga cunoastere despre acest fenomen o sa intelegem ca astfel de activitati ii ajuta pe elevi sa se dezvolte, poate mult mai mult decat daca ar sta inchisi intr-o sala de curs.

Pe de alta parte trebuie sa luati in calcul si faptul ca elevii sunt foarte atrasi de lucrurile practice, cu atat mai mult cu cat vine vorba de experimente, teste si tot ce ii face sa-si puna energia si mintea la contributie. Preferabil ar fi ca satfel de evenimente si activitati sa se desfasoare pe o perioada mult mai larga de timp, chiar daca unii dintre profesori se rezuma doar la vizite si caltorii, si acestea sunt indicate pentru elevi.

Citește și:  Cat de jos am ajuns ca omenire?

Mai cu seama ca le va fi mult mai usor sa inteleaga anumite aspecte legate de istoria noastra sau poate lucruri legate de plante, de animale si tot ce se intampla in acest univers. Ca sa nu mai vorbim despre entuziasmul elevilor atunci cand sunt pe punctul de a descoperi ceva nou.

Poate ca cei care reprezinta sistemul de invatamant ar trebui sa fie mult mai atenti la astfel de aspecte si sa ia o hotarare in acest sens, cel putin o hotarare pozitiva. Daca vor face ceva in acest sens s-ar putea sa descopere de ce nu o evolutie a invatamantului si bineinteles vor fi mult mai capabili sa-i aduca pe elevi la scoala.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.