Inteligenta artificiala in vietile noastre

Chiar daca in ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai des despre inteligenta artificiala ar trebui sa constientizam faptul ca aceasta este prezenta in vietile noastre mult mai mult decat ne imaginam noi. Iar daca intrebarea fireasca: „de ce ne trebuie inteligenta artificiala?” apare si in mintea voastra, raspunsul la aceasta ar fi ca mai toate gadgeturile pe care le utilizam au o anumita parte din inteligenta artificiala.

Bineinteles ca acest lucru nu face altceva decat sa ne faca mai usoara viata cotidiana. Trebuie sa recunoastem ca in prezent asistentii inteligenti ai calculatoarelor sau a telefoanelor smart au imbunatatit considerabil viata utilizatorilor. Iar numarul de aplicatii inteligente continua sa creasca de la un an la altul. Si probabil ca stiti deja si cunoasteti cei mai importanti asistenti inteligenti, dar chiar si asa in paragraful urmator veti descoperi pe cei mai cunoscuti si eficienti asistenti:

  • Siri pentru Apple;
  • Cortana pentru Microsoft;
  • Alexa pentru Amazon;
  • Bixby pentru Samsung;
  • Google Assistant pentru Google;

Bineinteles ca toti acesti asistenti au foarte multe functionalitati in comun si sunt capabili de nenumarate operatiuni. Iar pentru a putea avea parte de ajutorul lor, nu trebuie decat sa apesi pe un buton sau printr-o simpla comanda vocala. Cu toate astea nu trebuie sa uitam nici de sectiunile dedicate ale gadgeturilor pentru anumite informatii precum: stiri, meteo, notificari, dar si alte numeroase lucruri.

Ceea ce pare cu adevarat dificil in alegerea unui asistent inteligent este legat de faptul ca fiecare asistent in parte functioneaza impecabil in propriul ecosistem, adica functioneaza mult mai bine cu aplicatiile dedicate lor si in acelasi sistem de operare. Iar un exemplu in acest sens este si urmatorul: Siri nu functioneaza in conditii optime cu Gmail.

De aceea competitia dintre cei care produc acesti asistenti inteligenti este acerba. Iar acest lucru a fost dovedit de nenumarate ori prin aplicatiile recent aparute pentru fiecare asistent in parte. Si sincer ma intreb oare cati oameni folosesc in activitatea zilnica cel putin unul dintre acesti asistenti si cati sunt multumiti de rezultatele acestora?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.