Cum trebuie să arate leasing-ul auto perfect – condiţii, criterii şi avantaje la acordare!

Din ce în ce mai mulţi români sunt interesaţi fie să-şi achiziţioneze o maşină nouă, fie să-şi schimbe vechea maşină care nu mai corespunde normelor în vigoare în ceea ce priveşte emisiile de noxe nocive. Pentru că românii care au banii jos sunt din ce în ce mai puţini, iar ofertele de creditare auto s-au înmulţit în ultima perioadă, cei interesaţi de contractarea unui împrumut auto trebuie să cunoască toate datele pentru a accesa un credit pentru maşină care să le fie uşor de rambursat şi să nu încarce foarte mult bugetul familiei.

C:\Users\Andreea\Desktop\Monily 12 Article Pictures\MaxPixel.freegreatpicture.com-Arithmetic-Adviser-Accounting-Accountant-Advisor-1238598.jpg

Sursa foto: Maxpixel

Condiţii şi criterii de acordare a unui împrumut auto

Modalităţile prin care se poate contrată un împrumut pentru maşină se împart în două: prin intermediul unui contract de leasing ori printr-un credit auto. Diferenţa dintre cele două contracte rezidă în cine este proprietarul, astfel că atunci când se apelează la opţiunea de leasing, maşina se află în folosinţa celui care plăteşte ratele, acesta urmând să intre în posesia acesteia în momentul în care a achitat întreaga sumă.

Citește și:  De ce e important sa stam acasă de Paște?

În cazul creditului auto, transferul de proprietate are loc chiar în momentul incheirii actelor, acesta intrând şi-n posesia efectivă a autoturismului. Totodată, în cazul contractului de leasing, acesta nu poate fi achitat anticipat, decât atunci când mai există un singur an de contract; în cazul creditului auto, acesta se poate rambursa atunci când doreşte debitorul.

Există contracte de leasing auto care să fie diferite de ceea ce există pe piaţa normală?

Trebuie ţinut cont că în cazul unui credit auto, valoarea avansului este flexibilă, însă atunci când se accesează un leasing auto prin Monily o să se poată observa că valoarea avansului este flexibilă (acesta începe de la 1646 Ron şi poate ajunge până la 8446 Ron) în funcţie de suma de care are nevoie debitorul. În plus, pe lângă faptul că se pot obţine până la 53,000 Ron, ratele sunt toate fixe şi egale ca valoare, cu o dobândă anuală de 36% şi DAE de 46,46%. Perioada de returnare a banilor este de maxim 60 de luni, iar avantajele oferite nu se opresc aici.

Citește și:  Incalzitor apa pentru masina

Printre avantajele pe care le oferă acest tip de ofertă de creditare se numără economisirea de timp (cererea se completează în maxim 5 minute, în timp ce examinarea solicitării nu durează mai mult de 20 de minute). Dat fiind că procedura se desfăşoară online, clientul nu trebuie să aştepte prea mult (s-a redus, astfel, timpul de aşteptare care este un element neplăcut în cazul contractelor de leasing auto prin bănci).

În plus, fiindcă se aplică online, clientul nu trebuie să se găsească în faţa unui computer pentru a completa formularul de aplicare, mai ales că atunci când aplică de pe mobil întreaga procedură este mai simplă şi uşor de urmat.

C:\Users\Andreea\Desktop\Monily 12 Article Pictures\17121929030_92a984fc9a_b.jpg

Sursa foto: Flickr

Cum ajută creditarea auto online la dezvoltarea parcului auto din România?

Dat fiind faptul că se pot obţine credite auto şi de leasing de până la 53,000 Ron şi în condiţiile în care o maşină care are ca an de fabricaţie perioada recentă (începând cu anul 2011) costă aproximativ între 9000 şi 12,000 de euro, cei interesaţi pot contracta un astfel de împrumut şi-şi pot achiziţiona o maşină ca nouă.

Citește și:  O idee de cadou mai diferit

În plus, un astfel de împrumut auto se acordă unei game variate de persoane, inclusiv celor care au un istoric de credit negativ. Folosirea unui astfel de împrumut auto este utilă atât celor care doresc să-şi schimbe maşina veche cu una nouă, cât şi celor care îşi doresc o maşină electrică sau hibrid la mâna a două, dat fiind faptul că suma de bani oferită este susceptibilă de a acoperi preţul de achiziţie al unui asemenea autoturism.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.