Tipuri de vopsele pe care le gasesti in comert

Am vazut ca de ceva timp se face mare tam tam cu privire la vopseaua pe baza de apa, ca ar fi cea mai buna si ca ar avea cele mai bune proprietati. Nu contest acest fapt numai ca o mica aducere aminte cu privire la tipurile de vopsea existente nu ar strica. Mai ales ca de-a lungul timpului am avut parte de o gama variata de vopsele, care mai de care mai interesante si cu proprietati mai spectaculoase. Si poate ca nu ar strica sa trecem in revista toate aceste tipuri de vopsea, dar si beneficiile acestora.

  • vopsele din pigmenti vegetali, dar si pe baza de ou;
  • vopsele cauciucate;
  • vopsele acustice;
  • vopsele fara picuri;
  • vopsele intr-un singur strat;

Primul tip de vopsea este si unul dintre cel mai vechi si care, cred ca in prezent nu se mai foloseste sau daca se foloseste se foloseste foarte rar. Este acel tip de vopsele din pigmenti vegetali, diferite tipuri de sol,nisipuri si multe altele. Printre multe altele ar trebui sa reamintim faptul ca aceasta vopsea avea la baza galbenusul de ou.

Citește și:  De ce e foarte bun un telefon dual sim și cartela de rezervă?

Vopselele cauciucate – este tipul de vopsea limitata ca numar de nuante, dar care este impermeabila si rezistenta. Tot aici trebuie sa mai amintim si de mirosul puternic, dar si faptul ca aceasta vopsea este perfecta pentru zidurile de beton.

Vopselele acustice – sunt acele vopsele speciale create pentru placile de plafon acustic si se pot aplica utilizand o rola sau un pulverizator, fapt ce nu permite deteriorarea placilor acustice.

Vopselele fara picuri este acel tip de vopsea mai groasa ce acopera plafonul dintr-un singur strat si care nu se scurge de pe rola sau de pe pensula de vopsit. Printre multe altele ar trebui sa mai stiti ca acest tip de vopsea are un pret putin mai ridicat fata de celelalte tipuri de vopsele.

Vopsele intr-un singur strat – acestea au pigmenti suplimentari ce acopera mult mai bine suprafetele si sunt versiuni mai scumpe din latex obisnuit sau vopsele alchidice.

Prin urmare cred ca deja stiti ca vopselele pe baza de apa nu au nevoie de nici un tip de diluant, deoarece aceste sunt deja diluate. Insa pentru orice eventualitate va puteti achizitiona si un diluant pentru curatarea diferitelor pete de pe haine (capatate in urma procesului de vopsire) sau pentru curatarea mult mai rapida a pensulei cu care ati vopsit diferite suprafete.

Citește și:  Cum primești sponsorizari ca youtuber începător?

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.