Retelele de socializare impotriva terorismului

Nu stiu daca voi sunteti la curent sau nu, cu stirile din aceasta saptamana, dar daca sunteti curioasi sa aflati am sa va spun ca s-a intamplat ceva interesant la nivel mondial. De fapt, pe la jumatatea saptamanii a fost confirmat faptul ca cele mai puternice retele de socializare impreuna cu motorul de cautare Google s-au pus de acord sa inlature orice material cu caracter terorist.

De altfel, o stire ca asta nu poate face altceva decat sa ne bucure si chiar daca in ultima perioada masurile de securitate au crescut, se pare insa ca mai avem parte de evenimente neplacute chiar in inima Europei. Si cu toate astea au mai fost voci, care se intrebau de ce este necesar ca retele de socializare precum Facebook, Google Plus, Twitter sa ia in calcul o asemenea masura.

Ei bine, raspunsul este unul destul de simplu si pe intelesul tuturor – toata lumea isi doreste sa nu mai avem parte de evenimente neplacute indiferent in ce colt de lume pot avea loc actiuni teroriste.

Citește și:  Program care afla singur driverele lipsă

De ce este important ca reteaua Facebook sa ia o astfel de masura?

Avand in vedere ca tot zilele trecute au sarbatorit faptul ca au peste doua milioane de internauti logati pe zi la reteaua lor, Facebook a depasit toate celelalte platforme si retele devenind astfel cea mai mare retea de socializare cu cei mai multi utilizatori pe zi din toata lumea. Este interesant faptul ca desi pana acum facebook nu tolera materialele cu un caracter violent, totusi pe aceasta retea mai erau vizibile astfel de materiale si de clipuri.

Insa pentru a vedea cu adevarat o schimbare in acest sens se pare ca vom mai avea ceva timp de asteptat. Si cu toate astea nu putem sa nu aplaudam initiativa tuturor celor ce se opun astfel de caractere si de materiale impotriva umanitatii.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.