Merita sa ai Segway?

Articol scris de Alin

Sunt pasionat de tehnologie și mereu aleg cele mai bune soluții când vine vorba de tehnologie în jurul meu. Sunt mereu cu gândul la mediul înconjurător și fac multe compromisuri. De exemplu: nu am o mașină pentru că combustibilul nu este nelimitat. În schimb, am o bicicletă care a costat cât o mașină.

Bicicleta este una normală, trebuie să pedalez să se pună în mișcare și să ajung dintr-un punct A la un punct B și invers. După o vreme te plictisești de asta și vrei ceva nou, așa e mereu. În cazul meu, mă plictisesc foarte des de lucruri, orice lucruri. Laptop, telefon, bicicletă, haine și lista continuă.

Călătoresc mult. Unii ar spune că călătoresc prea mult, dar nu îi cred. În călătoriile mele am ocazia să ajung în locuri unde există tehnologii mai avansate decât avem noi. Acum câteva zile am fost într-o scurtă vizită până în Budapesta, am stat câteva zile, am vizitat orașul, câteva muzee de mare interes și… am descoperit ceva ce trebuie să am și eu. Este vorba de un Segway. Ce este un Segway? Este cel din poză. O jucărie pentru adulți cu două roți și o baterie electrică generoasă.

Problema este următoarea, jucăriile costă foarte mult. Dacă îmi vând bicicleta și mai pun ceva bani pot să îmi cumpăr un Segway, dar asta înseamnă să mai dau o grămadă de bani și să rămân și fără bicicletă pentru o altă jucărie de care mă voi plictisi rapid și o să vreau ceva ce e mai nou.

Partea bună este că, jucăriile se găsesc și în China, acolo unde sunt mai ieftine. Știu cum stă treaba, nu ai garanție, service-uri… dar, dacă vrei jucărie la modă, atunci riști. Asta mi-a sugerat un prieten. Doar că, gândirea mea este diferită. De ce să plătești pe o jucărie 5000 de euro când în China găsești asemănător la 2000 de euro? Treabă stă în felul următor. 2000 de euro sunt bani mulți, dacă îți oferă un produs total diferit de ce ai comandat, stricat, fără garanție, fără service… rămâi cu banii dați și o mare țeapă.

Nu îmi voi cumpără un Segway, chiar dacă mi-aș dori foarte mult unul. În schimb, o trotinetă electrică este următoarea achiziție.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.