La ce sa te uiti cand cumperi o drujba

Majoritatea marilor producatori de motoferastraie au in gama lor de produse drujbe care acopera o plaja larga de necesitati. Exista drujbe pentru taietori profesionisti, cu preturi si performante ridicate, dar exista si drujbe pentru utilizatori ocazionali, care poate vor doar sa taie de cateva ori pe an niste lemne de foc pe langa casa. Cele din urma, desigur, nu se apropie de fiabiliatea si performantele drujbelor originale, insa isi fac treaba la preturi modice.

Din punct de vedere al experientei, sau, mai bine zis, a lipsei ei, e bine ca un incepator sa cumpare o drujba de dimensiuni si putere mai mici, care va prezenta si o siguranta sporita. Ideale pentru asa ceva sunt drujbele electrice cu acumulator si cele pe fir, dar aici intervin si alti factori, cum ar fi distanta si durata pentru care vrem sa folosim drujba. Cu o drujba cu acumulator nu vom putea taia toata ziua lemne, iar una cu fir e limitata si cere un generator portabil daca iesim cu ea la padure.

Citește și:  De ce e important sa cumperi materiale de constructie de cea mai buna calitate

Drujbele moderne au multe elemente de siguranta, iar acesta e un criteriu foarte important. Imbracamintea de protectie e ultima reduta pentru evitarea accidentelor, dar drujba contribuie activ la siguranta utilizatorului si ar trebui sa aiba diverse functii pentru asta, cum e sistemul inertial de blocaj al lantului.

Pe o drujba se pot monta lame de diferite lungimi, insa pentru o drujba ieftina motorul va fi prea slab sa taie eficient cu lame foarte lungi. Acest aspect ar trebui luat in considerare cand stabilim bugetul.

In concluzie, o drujba mica e avantajoasa in curte, la taiat lemne de foc sau pentru tuns copaci. O drujba puternica, care sa poata utiliza o lama lunga, e necesara pentru taieri masive in padure. Aceasta nu doar ca va rezista mai bine efortului, dar va face taierea si mai rapida si usoara.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.