De ce reprezinta camerele de supraveghere o necesitate

Observăm cu toţii prin presă cum rata infracţionalităţii a crescut nu doar la nivel global ci şi în România. Ca atare, instalarea unei camere video în exteriorul locuinţei sau sediului firmei nu mai reprezintă de mult doar o simplă modă ci e pur şi simplu o necesitate. Ne sporim astfel gradul de securitate şi reducem în mare măsură sentimentul de arbitrariu. Gândurile că ni se poate întâmpla orice şi ne putem trezi a doua zi fără marfa luată eventual pe credit pot deveni istorie.

Sunt numeroase magazine online precum skut.ro care comercializează camere de supraveghere IP. Acestea ne permit să monitorizăm locuinţele sau sediile în timp real de pe telefonul mobil sau de pe un calculator conectat la internet, indiferent de locul în care ne aflăm.

Cum veştile bune vin întotdeauna în pereche, nu trebuie sa stăm tot timpul cu ochii pe telefon. În momentul în care alarma se declanşează, din diverse motive, vom primi un e-mail pentru a putea lua toate măsurile pe care le considerăm necesare.

Camerele de supraveghere IP sunt ideale pentru că nu avem nevoie de echipament suplimentar cum ar fi monitoarele speciale. Acestea pot fi înlocuite cu orice dispozitiv conectat la net pe care ni-l cupărăm de obicei pentru a îl folosi în activităţiile de zi cu zi.

Skut.ro nu comercializează doar astfel de camere video ci şi o gamă variată de camere de supraveghere analogice. Rămâne la alegerea noastră pentru ce optăm.

Indiferent de tipul de camere de supraveghere alese, acestea ne aduc beneficii clare. Voi încerca să enumăr câteva dintre ele în rândurile de mai jos.

Camerele de supraveghere ne feresc de hoţi sau de persoanele rău voitoare. Protecţia vine din două direcţii. În primul rând aceste persoane, mă refer şi la cele care vor doar sa ne facă rău, se feresc să treacă la fapte când văd că sunt filmate. Din păcate, acesta e un prag psihologic pe care unii reuşesc să îl depăşească. Aici intervine al doilea aspect. Ne putem supravegea tot timpul locuinţa şi astfel putem interveni în timp real pentru a îndepărta pericolul.

În cazul în care considerăm că o mare parte din timp ne-o petrecem foarte departe de casă, putem apela la un serviciu de pază privat care să intervină promp şi profesionalist pentru a ne ajuta. Acesta va fi informat rapid de alarma declanşată în locuinţă.

De regulă, firmele care furnizează camere de supraveghere video, precum skut.ro, comercializeză şi sisteme de alarmă performante, la preţuri rezonabile care pot facilita o intervenţie rapidă a noastră, a unei firme private, a poliţiei, a vecinilor sau a unor simpli trecători.

Camerele de supraveghere ne ajută să identificăm abuzurile angajaţilor sau ale persoanelor care ne îngrijesc bătrânii, copiii sau alţi membri care nu se pot îngriji singuri. Relele tratamente aplicate de bone copiilor sunt frecvente şi oricât de profesioniste par a fi serviciile lor nu putem fi niciodată siguri că ceea ce ni se prezintă a fi e şi adevărat. Supravegherea video ne poate înlătura orice dubiu.

Persoanele care ne îngrijesc bătrânii sau copiii pot de asemenea să fure sau să nu se achite de sarcini, lipsind de lângă ei sau neacordându-le hrană.  De multe ori bătrânii nu au posibilitatea să ne spună aceste lucruri iar copiii pot fi prea mici pentru a fi crezuţi sau pentru a se simţi neîngrijiţi.

Camerele de supraveghere ne ajută să avem grijă de cei mici sau de alti membri din familie. Nu toţi avem bugete pentru a ne angaja persoane care să se îngrijească de copii sau poate considerăm că sunt prea mari pentru a se justifica o astfel de cheltuială ori timpul în care sunt lăsaţi liberi e prea mic. În astfel de cazuri ne putem sprijini pe camerele de supraveghere IP.

Fie că lipsim de acasă o oră pentru a ne duce să facem cumpărăturile sau să plătim facturile, fie că avem un program aglomerat, ne putem supraveghea copiii în timp real de pe telefonul mobil.

Camerele de supraveghere ne pot furniza probe. Dacă cele enumerate mai sus au caracter preventiv, supravegherea video are şi o componentă reparatorie. De multe ori cunoaştem cine ne-a spart casa sau ce comportament au angajaţii ori bonele dar nu putem să facem dovada pentru a ne recupera paguba sau pentru a desface contractele de muncă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere reprenzintă probe în faţa instanţei şi de regulă pot fi decisive. Chiar dacă pot fi contestate, de regulă nu se întâmplă acest lucru pentru că cei în culpă au un sentiment de vinovăţie şi adoptă o poziţie defensivă, urmărind o condamnare redusă sau înlăturarea ei. În cazul în care acestea sunt contestate, dacă sunt veridice, nu putem avea nici o problemă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.