Ce poti face cu o asigurare

Atunci cand vorbim despre o asigurare ne gandim la acel moment in care ni se strica un lucru de valoare iar cineva ni-l repara sau inlocuieste pe baza acelei asigurari.

Pentru ca o persoana sa beneficieze de asigurari, aceasta are nevoie de un contract cu o firma de asigurari.

Asigurarile sunt de mai multe feluri:

 1. Asigurari de raspundere civila, aceasta referindu-se la paguba produsa altei persoane.
 2. Asigurarile RCA, pentru masini
 3. Asigurarea locuintei
 4. Asigurarea de sanatate
 5. Asigurarea de viata

Toate asigurarile sunt importante si despre oricare se poate spune cate ceva. De data aceasta am ales sa descriu asigurarile pentru masina, mai exact cea RCA.

De ceva vreme conduc zilnic, in fiecare dimineata ma urc la volan si conduc minim o jumate de ora, in acea jumatate de ora traiesc mereu teama de a nu avea vreun accident. Pe drum inspre orasul aglomerat conduc in localitati si in afara acestora, neintalnind sensii giratorii si intersectii semaforizate dar aceasta nu inseamna ca accidentul poate fi evitat 100%. De foarte multe ori am fost in situatia de a trage pe drapta sau de a pune brusc o frana din cauza soferilor inconstienti care fac depasiri extrem de riscante. Sa ai o asigurare, inseamna foarte mult in astfel de momente.

In oras poti circula regulamentar si sa treci pe verde, nu pe galben, dar nu stii nici o data cand vine un taximetrist sau un alt sofer din alt sens trecand pe rosu. In astfel de momente este foarte buna o asigurare.

Daca esti vinovat de producerea unui accident si beneficiezi de o asigurare ai „avantajul” de a scapa de cheltuielile pentru repararea celeilalte masini ci va trebuie sa cheltuiesti bani doar cu masina proprie.

Presupunand ca noi suntem cei vinovati, voi descrie cum trebuie sa procedam pentru a obtine asigurarea.

 1. Primul pas este obtinerea „procesuli verbal” de la politie sau „constatarea amiabila”
 2. Pentru deschiderea dosarului de dauna trebuie luata legatura cu  agentia de asigurari, nu trebuie neaparat la aceeasi unitate la care a fost facuta asigurarea.
 3. Soferul nevinovat poate sa isi repare masina la orice service, nu poate fi obligat de catre agentia de asigurari ce sa aleaga. In maxim 10 zile de la depunerea ultimului act asiguratorul este obligat sa plateasca despagubirile

Actele necesare:

 1. copie dupa certificatul de inmatriculare;
 2. copie dupa certificatul medico-legal si alte acte medicale (daca au fost si vatamari corporale)
 3. cerere de despagubire (apartinand victimei);
 4. proces verbal realizat de Politia Rutiera (trebuie sa contina masuratorile si schita accidentului);
 5. proces verbal realizat de Inspectorul de daune din parta asiguratorului (trebuie sa fie constatate daunele)\

Acum avem avantajul ca putem comanda cam toate tipurile de asigurari online, un exemplu ar fi site-ul www.rcalatineacasa.ro; site apartinand firmei SC Aust Insurance Broker de Asigurare SRL.

oras-aglomerat

 

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.