Roșiile autentice de la țară

Vara ador mirosul roșiilor proaspăt culese din grădină, dar mai ales gustul autentic de roșie, într-o salată preparată de propriile mâini. Când a fost ultima dată când ați savurat așa ceva? Nu roșiile ținute la perfuzie în sere și cu gust de iarbă.

Roșiile sunt pretențioase, necesită multă apă și îngrijire specială însă când ajung la maturitate vor fi cele mai gustoase legume din grădină.

Pentru a cultiva roșii avem nevoie în primul rând de semințe,  www.agrohub.ro/catalog/seminte-rosii-4, după aceea un loc unde se plantează semințele, de obicei plantarea semințelor se face începând cu luna februarie in sere/solar sau chiar ghiveci, pentru a se face răsadul, care prin luna martie începe plantarea în grădină.

După ce răsadul este bun de plantat, se plantează intr-o zonă cu mult soare, și trebuie udate zilnic dimineața sau seara.

Roșiile trebuie copilite, deoarece apar la baza lor frunze neproductive, care doar consumă și roșiile ies mai mici.

Roșiile trebuie stropite împotriva manei, care atacă începând de la frunze, pe care apar pete galbene, care ulterior, netratate, se extind pe toată planta. Există diverse tratamente, în magazinele cu produsele agricole.

 Pentru grădină, indiferent de legume semințele fac totul, fara ele grădina ar conține doar buruieni: www.agrohub.ro/catalog/seminte-legume-1

1 thought on “Roșiile autentice de la țară”

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.