Ingrijirea dentara a copilului

Cand ar trebui sa programez prima vizita a copilului la stomatologie? Ar trebui un copil de 3 ani sa foloseasca ata dentara? Cum imi dau seama daca copilul are nevoie de un aparat dentar?

Multi parinti au mari batai de cap in a determina nivelul de ingijire dentara al copiilor. Ei stiu ca este important sa previna aparatia cariilor, dar de cele mai multe ori nu stiu care este calea cea mai buna pentru a realiza acest lucru.

Cand ar trebui sa inceapa ingrijirea dentara a copilului?
Va vine sau nu sa credeti, o ingrijire dentara corespunzatoare trebuie sa inceapa chiar inainte de aparitia primului dinte. Chiar daca nu poti vedea dintisorii copilului, aceasta nu inseamna ca acestia nu sunt acolo. De fapt, dintii incep sa se formeze in al 2-lea trimestru de sarcina al mamei. La nastere, copilul dvs. are 20 de dinti primary, dintre care o parte sunt pe deplin dezvoltati in maxilar.

Rularea unui prosop umed pe gingiile unui copil zi de zi va ajuta la indepartarea bacteriilor daunatoare. Pe masura ce dintisorii apar, parintii pot efectua un usor periaj dentar copilului utilizand o periuta de dinti pentru copii, apa si doar o urma de pasta de dinti, pana la varsta de 2 ani.
In jurul varstei de 2 ani, majoritatea copiilor pot scuipa in urma periajului. Folositi doar o cantitate foarte mica de pasta de dinti si supravegheati periajul pana in jurul varstei de 5 ani.

Chiar si bebelusii pot dezvolta carii daca obiceiurile alimentare bune nu sunt practicate. Punand copilul sa doarma cu o sticluta de laptic poate fi un mod convenabil pentru parinte, chiar si pentru copil, dar poate afecta dintisorii acestuia. Cand zaharurile din suc sau din lapte raman pe dintii copilului pentru ore intregi, acestea pot afecta smaltul, ducand la decolorarea dintilor frontali. In cazuri mai severe, rezulta carii dentare si nevoia de extractie a dintilor de lapte din fata pana la aparitia celor permanenti.

Stomatologie copii
Pentru o consultatie stomatologica a copilului dvs., luati in considerare programarea copilului la un medic stomatolog specializat in stomatologie copii.

Clinica dentara Dental Care din Bucuresti, situata in b-dul Basarabia nr.106 este una specializata in stomatologie pentru copii, cu medici dentisti pediatrici care va pot oferi solutii si sfaturi la o gama larga de afectiuni si masuri de preventie asociate starii de sanatate dentara a copilului. Medicii clinicii sunt specialisti cu experienta in multe ramuri stomatologice – ortodontie, chirurgie, pediatrie, implantologie si au ca obiective principale prevenirea si pastrarea sanatatii dvs. dentare si a copilului dvs.

Foto: omolulu.com

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.