Inceputurile tamplariei PVC in Romania

Prima firma producatoare de tamplarie PVC din Romania, asa cum se autointituleaza, si-a inceput activitatea in anul 1994. Geamurile termopan sunt formate din doua straturi de sticla in care se introduce aer uscat pentru o izolare termica cat mai buna.

Tamplaria din aluminiu a fost primul sistem de tamplarie pentru geamul termopan si a inlocuit de peste 20 de ani lemnul. Fiind un conductor termic bun, coeficientul de izolare reprezinta o mare problema, astfel s-a creat profilul de aluminiu cu bariera termica. Intre cele doua profile de aluminiu se introduce o portiune de plastic, astfel intre cele doua sa nu existe o punte termica. Avantajele acestui sistem sunt: rezistenta buna la actiunea factorilor de mediu, usor de intretinut, rezistenta mare la socurile si solicitarile mecanice, ideal pentru feroneria grea, asigura o izolare fonica buna, durata mare de viata. Dezavantajele acestui sistem sunt: izolare termica foarte scazuta, in special la profilele fara bariera termica, posibilitatile estetice scazute si apare condensul.

Tamplaria din PVC a prins cel mai bine in ultima perioada, fiind mai ieftin decat celelalte sisteme, asigura o izolare termica si fonica buna, usor si ieftin de prelucrat. Rezistenta in timp este mult mai mica fata de aluminiu si este mult mai usor afectat de actiunea factorilor mecanici. Avantajele acestui sistem sunt: rezistenta la actiunea mediului, coeficient bun izolare fonica si termica, nu necesita intretinere, fiind usor nu solicita feroneria, diversitate mare de culori(inclusiv imitatie de lemn).
Dezavantajele acestui sistem sunt: restrictii de prelucrare la curburi, rezistenta mica la socurile mecanice, apar deformari in cazul folosirii unei feronerii de proasta calitate.

Tamplaria din lemn inca mai este la moda si in ziua de azi desi pierde teren in favoarea sistemelor de tamplarie enumerate mai sus. Se foloseste lemnul deoarece se considera mai ecologic, nu exista riscul emanatiilor toxice si ofera un aspect estetic ce creeaza o atmosfera mai calda.
Avantajele tamplariei din lemn sunt: permite realizarea oricariu tip de curbura, nu contine substante chimice si ofera un microclimat sanatos, este ecologic. Dezavantajele tamplariei din lemn sunt mai multe: necesita intretinere in timp, vopsire/lacuire, daca nu este bine uscat se deformeaza si crapa, slabirea in timp a feroneriei, preturi mai ridicate.

Avem aici un producator termopane Bucuresti care produce tamplarie PVC de cea mai buna calitate, cu preturi decente si oferte bune.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.