Cuptor cu microunde merge dar nu incalzeste. Cum reparam?

Anul trecut cuptorul cu microunde s-a defectat, mergeau toate funcțiile dar nu încălzea deloc. După ce l-am desfăcut, l-am pus deoparte si am folosit alt cuptor cu microunde pana am pățit azi și cu el la fel, merge dar nu încălzește.

Deci, ce facem atunci când cuptorul cu microunde merge dar nu încălzește? 

Toate dispozitivele ce folosesc curent electric pentru a funcționa, au o siguranță, care in caz de un șoc electric, sau orice alta problemă, se arde. Cuptoarele cu microunde au doua se pare, insă în cazul nostru nu e arsă siguranta principală, ci cea care alimentează dispozitivul care produce microundele. Aveți poza mai jos, e mai mare ca una obișnuită și e încastrată intr-o protecție de plastic.
siguranță fuzibilă cuptor microunde
Siguranță fuzibilă cuptor microunde.

Siguranță de mai sus se găsește în interiorul protecției după cum se vede in imaginea de mai jos. Daca e arsă, ar trebui sa fie intrerupt firul subțire din interiorul ei. Astfel de siguranțe se găsesc aproape în orice magazin care vinde componente electrice.
Protecție siguranță fuzibilă cuptor microunde
MARE ATENTIE: Nu testati cuptorul cu microunde fara capacul din spate pus la loc. Nu desfaceti cat timp este sub tensiune! PERICOL DE ELECTROCUTARE.
Video 2019 update:
Daca nu va descurcați, apelați la un specialist!

46 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.