Turismul – domeniu prioritar in Bulgaria

Pe parcursul acestor vremuri grele, vremuri de criza economica, foarte putine sunt natiunile care pot afirma ca se afla intr-un continuu progres. Cu toate astea, desi poate nu v-ati astepta la asa ceva, vecina noastra de la sud de Dunare, Bulgaria, se numara printre putinele state europene care se pot mandri cu asa ceva. Cum s-a intamplat acest lucru? Investind. Bulgarii si-au analizat atat tara, cat si resursele sau posibilitatile si au reusit sa puna la cale un adevarat paradis turistic. Pe parcursul ultimilor ani, guvernul bulgar a investit enorm atat in statiunile aflate pe litoralul Marii Negre, cat intr-o serie de noi statiuni montane, menite sa atraga turisti in Bulgaria si pe parcursul iernii!

Pentru cei care nu stiu, Bulgaria este o extrem de asemanatoare cu Romania. Aceasta se bucura de un relief complex, relief ce reuneste diverse forme precum Campia Dunarii la nord, Campia Traciei ceva mai la sud, sau Muntii Balcani, munti ce alcatuiesc un adevarat lant muntos ce strabate tara de la est la vest. Rila si Pirin sunt numele celor doua masive muntoase ce marginesc muntii Rodopi catre est, in muntii Rila regasindu-se cel mai inalt punct al peninsulei Balcanice, Musala, punct ce atinge undeva in jur de 2.925 m. Iesirea la marea Neagra este un factor economic deosebit de important, nu atat datorita activitatilor portuare ci mai mult turismului litoral ce se desfasoara in respectiva zona.

Clima Bulgariei este una deosebit de dinamica, acest lucru datorandu-se pozitionarii acesteia la intalnirea maselor de aer mediteraneean cu cele de tip continental. Dinamica acesteia este evident, datorata si muntilor care actioneaza ca un fel de bariera. Precipitatiile ajung la o medie de 630 mm / an, insa, in functie de zona, se poate ajunge si la 2.500 mm / an. Masele mari de aer continental aduc iarna cantitati mari de zapada, acest lucru stimuland construirea unor noi si performante statiuni de ski.

Bulgaria a devenit una dintre cele mai atragatoare destinatii turistice din Europa centrala pe parcursul ultimilor ani. Conform sondajelor, in anul 2011 Bulgaria a fost clasata in top 10 cele mai bune destinatii de vacanta din intreaga Europa! Conform turistilor, statiunile se bucura de preturi acceptabile si calitate ireprosabila! Plajele au parte de nisip fin, soare arzator si servicii la cea mai inalta calitate! Cei ce aleg sa isi petreaca vacantele pe teritoriul bulgaresc o fac in principal la ski, pe litoral sau vizitand importante vestigii arheologice. Acestia sunt extrem de incantati de vacantele achizitionate, si se declara dornici sa revina in acest mic paradis turistic!

Indiferent ca planuiti sa mergeti vara, la mare, sau iarna, la ski, cel mai recomandat ar fi sa va interesati pentru sejurul dvs. cat mai repede cu putiinta. Astfel, ne simtim nevoiti sa va recomandam servciul early-booking in special pentru ca raportul calitate-pret care va este oferit este deosebit de bun dar si pentru a nu avea parte de neplaceri in ceea ce priveste programul dvs. Nu toate agentiile turistice ofera reduceri la acest tip de rezervari early-booking insa printr-o simpla solicitare puteti primi o oferta de acest gen.

Datorita faptului ca vorbim de o tara extrem de complexa atat din punct de vedere geografic cat si din punct de vedere istoric, nu ar trebui sa va faceti probleme in ce perioada sa programati un sejur Bulgaria 2014. Atat vara (la mare) cat si iarna (la ski) pot reprezenta niste alegerei deosebit de inspirate. Totusi, in cazul in care nici una dintre ele nu va surade, dar sunteti pasionat / pasionata de istorie si vestigii istorice, Bulgaria se arata a fi o destinatie deosebita in acest sens. Aceasta tara isi deschide granitele an de an pentru zeci de mii de turisti, in principal germani, romani si greci!

Atat capitala Sofia cat si orasul medieval Veliko Tarnovo reprezinta adevarate vestigii istorice ce merita vizitate! Statiunea de pe litoral, intitulata sugestiv, Nisipurile de Aur, este de departe cea mai cunoscuta statiune din Bulgaria, si este situata la doar 17 km de orasul Varna. Totusi, tinerii din intreaga lume aleg sa isi petreaca sejurul in Albena, statiune aflata la doar 12 km de Balcic si doar 30 km de varna datorita stilului artitectonic unic, al plajei orientate spre soare si al vietii de noapte cu adevarat incitante.

Cu toate astea, de mentionat este faptul ca romanii au o legatura aparte cu bulgarii! Doua dintre judetele din sudul Dobrogei de astazi au apartinut Romaniei pe o perioada de 27 de ani, intre 1913 si 1940, an in care atat Cadrilaterul cat si Balcicul au fost redobandite de bulgari. In ultima dintre locatii se regaseste complexul arhitectural de la Balcic, la o distanta de 42 km de varna. Resedinta regala a fost atat organizata cat si decorata in mod special dupa gustul reginei Maria, fiind resedinta de vara preferata a reginei in special datorita celebrei gradine botanice, unicata in Europa pentru colectia de trandafiri si cactusi.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.