“Simti ca vrei sa renunti”

Simti ca vrei sa renunti” este o carte scrisa de David Wilkerson. Citind aceasta carte putem invata cum sa ne invingem temerile si cum putem invinge ispita. Cartea este structurata in 15 capitole. Iar in randurile urmatoare este prezentat un mic rezumat:

 Nici unul dintre noi nu poate scapa de suferinta, toti oameni sufera intr-un fel sau altul. Pentru suferinta nu exista un tratament, nu poti sa iei medicamente. Timpul nu vindeca, ne amagim crezand ca timpul va trece dar defapt trecerea timpului ne accentueaza si mai mult suferinta. “Convinge-te ca vei supravietui, ca vei trece si peste asta; fie ca traiesti, fie ca mori, tu esti al Domnului.”

“Nu-ti poti duce singur crucea”

Din aceasta putem invata atat de frumos cum sa ne purtam crucile, dar nu singuri. Nimeni nu isi poate purta crucea de unul singur. Dumnezeu nu ne pune sa purtam o cruce pe care nu o putem duce, El ne da atat cat putem noi suporta, in momentul in care simtim ca nu mai putem si avem impresia ca vom cadea, intervine El si ne ridica.

“Fericirea ta nu poate depinde de ceilalti

 Noi nu putem fi fericiti datorita celor din jur. Nu putem afirma : ”voi fi fericit daca Dumnezeu imi trimite un prieten/o prietena. Ei ne-ar aduce fericirea pe moment, dar dupa cateva luni sau poate un an-doi, indiferent de cine ar fi langa noi ne-am simti la fel de singuri. Adevarata fericire o da Dumnezeu.

“Simti ca vrei sa renunti”

Cu totii avem nevoie de un miracol in vietile noastre dar ni se pare ca Dumnezeu nu vrea sa intervina. Putem intalnim doua adevaruri : “Dumnezeu ma iubeste cu devarat” acest prim adevar ne ajuta sa intelegem ca Dumnezeu doreste sa ne ridice din slabiciunile noastre. “Cel mai mult ii place credinta mea”, cel de-al doilea adevar arata cum Dumnezeu ne iubeste si vrea sa continuam sa ne incredem in El.

Trebuie sa invingem pacatul care “ne infasoara atat de lesne”, ispita vine si de multe ori cadem foarte usor prada ei. Un crestin trebuie sa renunte la vina si sa nu se mai invinovateasca singur de esecurile din viata lui, atunci cand nu mai stie ce sa faca Dumnezeu trimite raspuns.

In ciuda slabiciunilor noastre Dumnezeu ne poate folosi, El prin puterea Lui ne poate transforma vasele noastre de lut. El nu ne uita niciodata, daca nu primim raspuns instantaneu la rugaciuni asta nu inseamna ca nu ne rugam corect. Dumnezeu are un timp al Lui dar ceea ce cerem trebuie sa fie si dupa voia Lui.

“Isus si furtunile”
 Cand sa starnit furtuna pe mare ucenicii vazandu-l pe Isus au crezut ca este o naluca. Uneori tot asa suntem si noi, in disperarea noastra nu reusim sa vedem mana Dumnezeului nostrum, ni se pare ca este un duh strain, o naluca.

“Vindecarea suprema” este invierea din morti. Cand ne moare cineva drag plangem si am vrea sa il readucem la viata, dar cand acel cineva s-a inpacat cu Dumnezeu mortea pentru acea persoana este un castig. Suntem legati de pamant si nu ne putem da seama de aceasta dar acest “castig” este un mare adevar spus de psalmistul David “Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El”.

Cum sa invingi ispita? cum sa invingi pacatul care te infasoara? Si multe alte intrebari din viata ta le vei gasi in aceasta carte, doar ca aici ve gasi si un raspuns. Iti recomand cartea cu mare drag, te va ajuta foarte mult.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.