Cum iti alegi o chitara buna?

Cu siguranta multi oameni, atunci cand intrau intr-un magazine de muzica si vedeau multimea de chitari expuse la vanzare, mutau privirea de la un model la altu si nu stiau ce sa aleaga. Ei bine, drept ajutor, exista cativa pasi de urmat.

1.Prima data trebuie verificat daca “pragusul”(acea fasie de la inceputul griff-ului care asigura distant egala intre corzi), cordarul(este situat pe cutia de rezonanta si ajuta la sustinerea si prinderea corzilor) si griff-ul sunt lipite, fixate bine.

2. Trebuie sa se verifice cheitele de acordaj, sa nu prezinte urme de rugina si sa functioneze corect.

3. Atunci cand se alege un model de chitara este important sa se verifice corpul chitarei sau cutia de razonanta, sa nu apara surprize cand ajungem acasa si sa fie fisurata sau zgariata.

4. Mai trebuie verificat si griful chitarei, acesta trebuie sa fie drept. Se poate face prin urmatoarea metoda : priviti griful : din “capul” grifului (acolo unde sunt asezate cheitele)spre corpul chitarei.

5. Cand se verifica griful chitarei trebuie verificate si tastele(acele fasii metalice de peg riff, asezate la o distant exacta, calculata dupa o anumita formula matematica), acestea trebuie sa fie la acelasi nivel. Daca tastele sunt inegale corzile vor atinge tastele mai inalte si vor aparea “bazaituri”. Daca tastele sunt inegale, aceste “bazaituri” nu sunt din cauza neapasari corecte ci din cauza inegalitati.

6. Inainte de a pleca acasa cu chitara, trebuie sa va asigurati de sunetul chitarei, acesta trebuie sa fie unul placut, este mult mai important sunetul redat de chitara decat aspectul.

7. Un ultim pas pe care trebuie s ail uram .inainte de a iesi din magazine cu chitara cea noua trebuie sa avem in vedere confortul pe care il avem atunci cand o tinem in mana. Un griff prea gros sau o cutie prea mare vor ingreuna cantatul.

Scris de Elisa

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.