Despre educatia copiilor inca din primele zile.

Se spune ca educatia copiilor trebuie sa fie inceputa de catre parinti inca din primele zile in care micutii par sa isi dea seama de lucrurile din jurul lor, dar structurata de asa natura incat micutii sa inteleaga ce anume pot si ce anume nu au voie sa faca, precum care sunt principalele pericole si valori cu care vor avea de a face in perioada de crestere.

Lucru simplu? Catusi de putin! Lucrul(responsabil) cu copiii este unul dintre cele mai obositor lucru, dupa cum va pot confirma mai toti cei care fac deja asta. Din fericire pentru parinti, exista cateva unelte  cu care micutii pot invata mai usor. Ce fel de unelte? De la banalele jucarii si carti cu povesti, pana la CD-uri si DVD-uri cu cantece pentru copii, menite nu numai pentru amuzamentul micutilor ci si ca instrument de invatat.

De exemplu, orice CD sau DVD cu cantece pentru copii va contine de regula pe langa cantelece si textele aferente, prietenoase si usor de retinut, tocmai pentru ca micutilor sa le fie usor sa le retina, dar sa fie si atrasi de ele. Ori din cate stiti, copiilor le este foarte greu sa ramana concentrati pentru mai mult timp, intrucat marea lor majoritate nu inteleg de ce anume este atat de important ca ei sa faca in continuu unele lucruri, sau sa invete unele lucruri plictisitoare.

Tocmai din acest motiv tot mai multi dintre parinti aleg sa cumpere CD-uri ca cele de mai sus, pentru simplul fapt ca le ofera avantajul copiilor lor de a isi imbunatati memoria(chiar daca micutii nu se prind niciodata de acest lucru) dar si pentru faptul ca astfel, micutii fac si altceva in afara de stat in fata televizorului.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.