Cum iti gasesti pasiunea pentru un instrument muzical?

Pasiunea pentru un instrument musical, se poate descoperi in copilarie, atunci cand un copil are mereu aceeasi ocupatie atunci cand se joaca. Am vazut multi copii care la varste fragede se jucau ba cu o chitara de jucarie, ba cu o orga de jucarie, parintii vazandu-le atractia lor au facut sacrificii, le-au oferit ore in particular, le-au cumparat instrumentul musical pentru care aveau atractie, iar cu trecerea anilor copii crescand si muncind, repetand din greu ore intregi au ajuns pianisti de success, chitaristi cautati, cantareti renumiti.

Dar desigur aceste pasiuni nu se pot gasi in orice om sau orice copil. Cu o astfel de pasiune te nasti, asa cum unii oameni gasesc placerea in a citi o carte sau se relaxeaza pescuind tot asa sunt si cei care canta la un instrument sau chiar vocal. Dintr-o simpla pasiune se poate ajunge la o meserie din care sa iti castigi existenta.

Atractia pentru un anume instrument se poate descoperi si la o varsta inaintata, eu, de exemplu, am primit de la strabunica mea o chitara, veche e adevarat, dar pana la varsta de 14 ani nu am simtit nici o atractie pentru acest instrument. Intr-o zi niste prieteni m-au invitat sa merg sa facem niste repetitii impreuna, nu am vrut sa merg dar la insistentele lor am mers, acolo era un barbat mai invarsa de cat mine, canta la chitara si m-a fascinate modul in care canta, cu o simpla chitara si doua maini se poate face spectacol, mi-a dat chitara sa ma “joc” cu ea, si cu chitara in mana am ramas.

Am intalnit pe parcurs multe piedici, la urma urmei nimeni nu se naste invatat, e greu la inceput cand exersezi ore intregi si parca tot mai rau iese, dar daca esti incurajat de parinti, colegi, prieteni, treci peste toate cu bine. Daca vedeti pe copilul dumneavoastra ca se joaca cu un instrument muzical si are atractie pentru el nu il lasati ci ajutati-l in limita posibilitatilor sa nu ramana la statura de “joaca”. Daca vedeti pe fetita dumneavoastra ca sta in fata oglinzi cu un spray in mana si canta, ajutati-o cu ore de canto.

Nu este dat tuturor darul de a canta vocal sau instrumental, de aceea atunci cand o persoana sau un copil are aceasta atractie trebuie sustinut si incurajat mai ales de familie. Va multumesc ca ati citi aceste randuri, si va doresc sa aveti parte numai de binecuvantari si impliniri. Fie ca imbinarea armonioasa a notelor musicale intr-un cantec linistit sa va incante sufletele.

Scris de Elisa!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.